Trefjøs

04.12.2013 (Oppdatert: 02.01.2017) Tor Gunnarson Homme

 

Prosjektet Landbruksbygg i tre skal bidra til økt bruk av tre i landbrukets driftsbygninger, samt arbeide for å utvikle konkurransedyktige prefabrikkerte landbruksbygg av tre.

Løsningene skal være økonomisk fordelaktige for bonden og fordelaktige med hensyn til CO2-regnskapet.

Prosjektet går fra januar 2010 til desember 2011 og retter seg både mot gårdbrukere og tre- og byggebransje.

Prosjektleder vil kunne være behjelpelig med formidling av idéer og kontakter i plan- og byggefase - ta kontakt for en uforpliktende diskusjon.

Bak prosjektet står organisasjonene Tine, Nortura, Norsk Landbruksrådgiving, NHO Innlandet og trebransjen representert ved Tretorget, samt Innovasjon Norge som har finansiert prosjektet.

Vi har nå gjennomført eller er i ferd med å realisere ca 30 pilotbygg over hele landet, fra Finmark til Rogaland, nøkkelferdige løsninger eller løsninger med stor egeninnsats hos bonden. Har du en smart løsning som du ønsker å dele med oss, send en kortfattet e-post med bilder/ tekst/ tegninger til prosjektleder ola.oyen@silvinova.no eller ta kontakt på telefon 97 111 222.

Store eller små bedrifter som ønsker å produsere eller tilby hele eller deler av landbruksbygg i tre oppfordres til å ta kontakt - uansett hvilket stadie idéen er på.

 

Massivt tre: Melkekufjøset til Asbjørn Hagene og Lars Opsal Jr. i Bjørgeberget Samdrift er bygget med massivtreelementer

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.