Ny byggrådgiver i Nortura

14.07.2015 (Oppdatert: 14.07.2015) Tor Gunnarson Homme

Øyvind Froknestad fra Ringsaker er ny spesialrådgiver på bygg for storfekjøttproduksjon. Han vil ha kontorsted på Rudshøgda, men ha hele Norge som arbeidsområde.

Øyvind er 26 år og bor på Løten sammen med samboeren sin Solvei C. Hoff, som for øvrig arbeider i Tyr. Han fullførte i vår sin bachelorgrad i landbruksteknikk ved Blæstad, her fant han for alvor interessen for landbruksbygg.

—Jeg ser virkelig fram til å ta fatt på en jobb hvor jeg kan tegne og løse utfordringer, sier han.

Han trekker fram undervisningen med Lars Erik Ruud som veldig interessant, hvor de fikk prøve seg på planlegging av ulike husdyrbygg.

Interessert i landbruk

Selv er han ikke oppvokst på gård, men har likevel hatt stor interesse for landbruk hele livet og var med bestemor og melket i tidlig alder.

—Jeg gikk stadig i beina på onkel og skulle være med på alt han drev på med gården, forteller Øyvind.

Øyvind og Solvei bor i dag like ved gården hvor Solvei er vokst opp med melkeproduksjon. De hjelper gjerne til på gården når det er behov.

Byggrådgiving fra Nortura

Nortura tilbyr uavhengig rådgiving til våre eiere for utforming av driftsbygninger til storfe. Målet er å hjelpe våre eiere å utvide driften på gården på en bærekraftig måte.

Ta gjerne kontakt med Øyvind for hjelp til planlegging av ny driftsbygning eller dersom du vil utvide eksisterende bygg.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.