Stor fjørfesatsing på Hedmarken

13.12.2013 (Oppdatert: 04.03.2015) Tor Gunnarson Homme

Det har blitt større etterspørsel etter hvitt kjøtt de seneste årene og det har vært stor byggeaktivitet for fjørfe i Norge i år.

Johannes Alm sitt nye kyllinghus under oppføring i Stange
Bare på Hedmarken har Felleskjøpet levert i-mek til tolv hus for slaktekylling og to produsenter av rugeegg i 2013. Det er til sammen investert rundt 100 millioner i fjørfenæri

─ Det er bra at det satses, og vi er veldig stolte over at produsentene velger våre produkter og løsninger. 2013 har vært et ekstraordinært år for oss, sier salgskonsulent i Felleskjøpet, Arne Onshus, til Samvirke.

Vannbåren varme

Alle kyllinghusene har bygget med vannbåren varme i gulvet for oppvarming av husdyrrommene. De har også en viftekonvektor som varmer opp innluften fra ventilasjonsanleggene. Flere av produsentene har også valgt å ha et flisfyringsanlegg for oppvarming av vannet.

Godt samarbeid

Fire produsenter fra Våler har arbeidet tett i planleggingsprosessen og har endt opp med helt like kyllinghus. Det har brukt de samme entreprenørene og leverandørene.

Tidligere har Landbruksbygg.no besøkt Johannes Alm og Erling Vold som samarbeidet godt i prosessen med å sette opp sine kyllinghus på Stange.

> Les hele saken

Spesielt i Hedmark

Det har vært stor byggeaktivitet i store deler av landet innen kyllingproduksjon, men det er likevel spesiell stor satsing på Hedmark.

─ Det er veldig moro at det er så mange som vil satse på fjørfe i regionen, sier Erik Sletten, salgssjef for i-mek i Felleskjøpet.

Flere av produsentene har også kornproduksjon på gårdene som er lett å kombinere med kyllingproduksjon da det også nyttes som spredeareal for fjørfemøkka.

> Fjørfeboom, Samvirke 9/13

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.