Bedre Landbruk

20.11.2013 (Oppdatert: 04.03.2015) Tor Gunnarson Homme

9. og 10. november arrangerte Felleskjøpet Agri for tredje gang landbruksmessen Bedre Landbruk på Norges varemesse, Lillestrøm.

Det var godt med besøkende til Felleskjøpets landrbuksmesse, Bedre Landbruk

Det var godt med besøkende på messen, hvor Felleskjøpet hadde fylt en hel hall med traktorer, redskap, forbruksvarer og ikke minst innredning og utstyr til landbruksbygg.

Salgssjef I-mek, Karl Arne Leivestad, var veldig godt fornøyd med utstillingen og håper å gjenta suksessen.

– Det har vært en jevn strøm av besøkende innom avdelingen vår med I-mek som har vært veldig interesserte i det vi har å vise fram, forteller Leivestad.

Avdelingen med  I-mek inneholdt ulike innredninger og mekanisert utstyr fra ulike leverandører som Felleskjøpet forhandler. Nordfjord Bygg har sammen med Felleskjøpet satset på en totalentreprise hvor de skal levere nøkkelferdige driftsbygninger til landbruket. Nordfjord Bygg stilte opp sammen med  Felleskjøpets salgskonsulenter under Bedre Landbruk.

Melkeroboten fra DeLaval hadde fått hedersplassen på utstillingen og var det første øynene søkte da de besøkende kom til I-mek utstillingen.

Moving Floor

Kalvebinger med automatisk, selvrengjørende golv er allerede i bruk i en håndfull norske besetninger. De svenske utviklerne av Moving Floor- konseptet var på plass under Bedre Landbruk og vakte interesse hos de besøkende. Gulvet i kalveboksen er et sammenhengende band som rullerer et gitt antall ganger i døgnet og sikrer et renere golv for kalvene. Bandet skrapes rent og underlaget strøs automatisk.

En liggebås for kyr med det samme Moving Floor konseptet var også å finne, men denne blir enda testet ut i prøvebesetninger i Sverige. Den skal også testes i norske besetninger før den blir klar for kommersiell bruk. Liggebåsen har også et sammenhengende bånd som er selvrengjørende. Det går en gitt avstand for hver gang en ku går ut av båsen, slik at den bakerste delen av båsen blir rengjort.

Stort utstyr

Det var stort utstyr på plass i varemessa på Lillestrøm. En hel korntørke var plassert inne i på I-mek standen. Samme sted var det stilt ut en fullfôrblander med tilhørende fôrband til utfôring.

De besøkende kunne også se en sauebinge med lammesikre fronter og plastrister fra LRS. For smågrisprodusenter var det stilt ut en fødebinge med separat smågrishjørne fra Egebjerg. Landmeco viste fram sitt utstyr for kylling- og eggproduksjon. Både JL Brukvik og Skov var tilstede og presenterte sitt utstyr for ventilasjon av landbruksbygg.

Totalenterprise: Felleskjøpet samarbeider med Nordfjord Bygg om å levere nøkkelferdige landbruksbygg.

Moving floor kalveboks gjør rengjøringen helautomatisk hos de minste i fjøset.

 Moving Floor liggebås for storfe roterer den bakerste delen av underlaget for å fjerne eventuell møkk.

 Fôringssystem for slaktekylling, Landmeco

Felleskjøpet hadde funnet plass til en hel korntøre i messeområdet.

> I-mek, Felleskjøpet Agri

> Bedre Landbruk 2013, Felleskjøpet Agri

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.