Første skuffe i jorda ved nytt Senter for husdyrforsøk

03.09.2013 (Oppdatert: 04.03.2015) Tor Gunnarson Homme

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum tok det første spadestikket ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet på Ås. Dette er den største samlede utbygging i universitets- og høyskolesektoren noen gang.

Gravde første skuffe: Trygve Slagsvold Vedum

Tirsdag 3. september ble starten på byggearbeidene markert. De første bygningene som skal reises er Senter for Husdyrforsøk som skal stå ferdig til 2015. Slagsvold Vedum var blid og fornøyd etter å ha gravd en skuffe med minigraveren han fikk til disposisjon.

– Da sees vi forhåpentligvis til åpningen i 2015, smilte han.

Stortinget har vedtatt å slå sammen Universitetet for Miljø- og Biovitenskap og Norges Veterinærhøyskole til ett universitet og å samlokalisere Veterinærinstituttet samme sted. I revidert nasjonalbudsjett kom startbevilgningen på 53 millioner kroner. Den totale kostnadsrammen er på 6,3 milliarder kroner.

Dette er den største samlede utbygging i universitets- og høyskolesektoren noen gang. Det skal bygges 74800 kvm. med arealer.

Bygningsplanlegger Knut Berg fra Norsk Landbruksgiving SørØst har vært med i planleggingen av det nye SHF, les mer om nytt Senter for husdyrforsøk.

Oppdragsgiver Statsbygg og hovedentreprenør Skanska var på plass da landbruk- og matministeren offisielt startet byggeprosessen. Tilstede var også rektor Hans Fredrik Hoen fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap og spente tilsatte ved universitetet og Senter for husdyrforsøk.

> Byggingen er i gang, UMB



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.