Økt bruk av tre i landbruksbygg i Østfold

07.02.2013 (Oppdatert: 04.03.2015) Jan Ferstad

I Østfold jobbes det med å få til et undervisningsbygg i tre på Kalnes videregående skole. I Eidsberg bygges nå to kyllinghus i tre. I juni blir det seminar om landbruksbygg i tre i Eidsberg.

– Det er utfordrende å synliggjøre for både bønder og entreprenører at det fins løsninger i tre som er konkurransedyktig på både pris og kvalitet. Det er enklere å bidra med egeninnsats ved reising av landbruksbygg i tre. Det kan også være penger å spare ved å hogge tømmer i egen skog til materialer. Trebygg har flere fordeler med tanke på dyrehelse, det ruster ikke, har god brannmotstand og er klimamessig svært gunstig, skriver Fylkesmannen i Østfold.

De senere årene har det på landsbasis vært bygd mange landbruksbygg i tre og prosentandelen er økende. I Østfold jobbes det med å få til et undervisningsbygg i tre på Kalnes videregående skole. I Eidsberg bygges nå to kyllinghus i tre.

Seminar i juni 2013

Et fylkesseminar om mulighetene ved å bygge landbruksbygg i tre er under planlegging og skal arrangeres i Eidsberg i juni 2013. Det skal vise eksempler på ulike trebygg og synliggjøre utfordringer og muligheter. Det blir innledere fra både utbyggere og bønder som har bygd i tre. Målgruppen for seminaret er bønder som vurderer å sette opp nye landbruksbygg.

 

Lenker:

www.trefjos.no

www.treteknisk.no

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.